Wij geloven in de kracht van creativiteit en interdisciplinaire innovatie.

AI & future scenario’s

In deze workshop gaan we aan de slag met scenariodenken gericht op speculatieve toekomsten. We kijken naar de toepassing van artificiële intelligentie en opkomende nieuwe technologieeën in nu nog fictionele toekomsten. We introduceren de futures cone en schrijven scenario’s toegepast op wat die veranderingen voor de eigen organisatie kunnen betekenen. Uit de verhalen destileren we mogelijke toekomstige strategieeën, producten, diensten en andere betekenisvolle toepassingen van nieuwe technologie. We maken de scenario’s presentabel en de deelnemers delen hun visie op de toekomst met elkaar.

visual storytelling

Deelnemers aan de workshop “visual storytelling” vertellen verhalen en creëren scenario’s via beelden. Ze verbeelden toekomstscenario’s waarin artificiële intelligentie, nieuwe technologie en de daardoor veranderende werkelijkheid voor organisaties centraal staat. Tijdens de de workshop presenteren de deelnemers deze beelden aan elkaar en delen hun verhalen, scenario’s en inzichten.

prototyping the future

In deze workshop onderzoeken we toekomstige scenario’s en vertalen de daaruit voortkomende mogelijkheden in future prototype’s. Gezamenlijk maken en verbeelden de deelnemers speculatieve diensten, producten en andere toekomstige fictionele objecten of afbeeldingen. Door het speculatieve en fictionele de vrije loop te laten onstaat de ruimte om tot volledig nieuwe inzichten te komen. En vanuit daar met terugwerkende kracht werkelijk nieuwe innovatieve ideeën te laten ontstaan.