Van ChatGPT en LLM’s naar AI interactie modellen in de realiteit. Hoe AI Minecraft gebruikt om te trainen voor de echte wereld

Zoals Large Language Models, LLM’s zoals chatGPT, de menselijke taal aan het doorgronden zijn zo worden er nu Artificiële intelligentie modellen getraind op virtuele game en metaverse omgevingen. De methodieken waarmee deze modellen gevormd en getraind worden zijn ook bruikbaar voor het trainen van modellen in de echte wereld die bijvoorbeeld hun toepassing vinden in robotica.
Zoals chatGPT een taalmodel is kunnen er er op allerlei soorten processen, data en informatie AI modellen gebouwd worden. een opmerkelijke stap op dat gebied markeert de introductie van JARVIS-1 in de van Minecraft game wereld meldt blogger Johnny Emmer op medium.com:

https://medium.com/@johnnyemmer123/unleashing-jarvis-1-revolutionizing-ai-agents-in-minecrafts-dynamic-universe-e3be3a4fbfcd

Deze AI agent vertegenwoordigt een interresante vooruitgang in de manier waarop AI interacteert met, en leert van open en virtuele wereldomgevingen.
Minecraft, bekend om zijn enorme open en complexe wereld, biedt een ideale proeftuin voor AI-onderzoek. In deze omgeving is JARVIS-1 niet alleen een speler, maar ook een leerling die grote hoeveelheden taken met toenemende vaardigheid kan uitvoeren.
De technologie achter JARVIS-1 omvat vooraf getrainde multimodale taalmodellen waarmee acties op basis van visuele en tekstuele informatie kunnen worden begrepen en gepland. Het geheugen is dynamisch en leert van zowel realtime ervaringen als interacties uit het verleden, waardoor het beter geïnformeerde beslissingen kan nemen en zich naadloos kan aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

https://craftjarvis-jarvis1.github.io/

Het belang van modellen zoals JARVIS-1 reikt verder dan de gamingwereld. Het richt zich op fundamentele AI-uitdagingen zoals complexiteitsbeheer, situationele besluitvorming en continu leren en aanpassen.
Het succes van deze AI agent in Minecraft suggereert dat vergelijkbare AI-systemen effectief kunnen functioneren in andere dynamische, open wereldomgevingen.
Deze ontwikkeling demonstreert het vermogen van een AI agent om niet alleen menselijke acties na te bootsen, maar ook om te leren, zich aan te passen en te evolueren in complexe omgevingen.

De toekomstige implicaties van een technologie als JARVIS-1 zijn enorm, met potentiële toepassingen in enorm veel gebieden van menselijke activiteit.


Posted

in