Humane introduceert de Ai Pin, een baanbrekend draagbaar apparaat als slim alternatief voor smartphones

In een belangrijke stap die het draagbare technologielandschap zou kunnen herdefiniëren, heeft Humane ( https://hu.ma.ne/ ), een innovatieve tech-startup, de Ai Pin onthuld. Dit compacte, vierkante apparaat, ontworpen om als een speld op kleding te worden gedragen, staat klaar om de dominantie van de conventionele smartphone op het gebied van persoonlijke technologie uit te dagen.

De Ai Pin, die lijkt op een op het lichaam gedragen camera, is veel meer dan een eenvoudig opnameapparaat. Het is uitgerust om foto’s te maken, teksten te verzenden en opmerkelijk genoeg kan het met behulp van een laser een visuele interface op de handpalm van de gebruiker projecteren. Alleen al deze functie onderscheidt de Ai Pin van andere draagbare technologieën op de markt.

De Ai Pin staat gepland voor release in de VS op 16 november en kost een toegankelijke $ 699. Deze prijs omvat een maandelijks abonnement van $ 24 via T-Mobile, dat onbeperkt bellen, sms’en en data omvat, waarbij verschillende communicatiebehoeften worden geïntegreerd in één enkel draagbaar apparaat.

Het apparaat beperkt zich niet alleen tot basisfuncties. Het beschikt over een reeks geavanceerde functies, zoals zoeken op internet en mogelijkheden voor objectidentificatie. Het laserprojectiesysteem, dat de hand van een gebruiker in een interactief scherm verandert, is een opvallend kenmerk en benadrukt de innovatieve benadering van gebruikersinteractie van het apparaat.

De visionairen achter de Ai Pin zijn Bethany Bongiorno en Imran Chaudhri, voormalige Apple-medewerkers. Hun doel is om een ​​apparaat te creëren dat de menselijke verbinding verbetert in plaats van barrières op te werpen. Deze visie staat in schril contrast met de isolerende effecten die vaak worden geassocieerd met slimme brillen en AR-headsets.

De ontwikkeling van de Ai Pin is ondersteund door aanzienlijke financiering van prominente figuren uit de technologie-industrie en durfkapitaalbedrijven. Humane benadrukt het respect van het apparaat voor de privacy van gebruikers, een verfrissende aanpak in een tijdperk waarin veel apparaten altijd luisteren.

Ondanks de hightech features is de Ai Pin ontworpen om zowel opvallend als praktisch te zijn. Met een gewicht van ongeveer 55 gram kan hij aan kleding worden bevestigd met een magnetisch batterijpakket en is verkrijgbaar in drie kleuropties, elk ontworpen om een ​​scala aan modegevoeligheden aan te spreken.

De Ai Pin draait op een aangepaste versie van het Android-besturingssysteem van Google, ondersteunt Bluetooth, heeft ingebouwde luidsprekers van hoge kwaliteit en beschikt over een krachtige 13-megapixelcamera. Deze specificaties maken de Ai Pin tot een veelzijdig en krachtig apparaat.


Posted

in

,