Scarlett Johansson onderneemt juridische stappen tegen app-ontwikkelaar

Scarlett Johansson onderneemt juridische stappen tegen een app-ontwikkelaar die zonder toestemming haar stem en beeltenis gebruikte in een reclame. De bewuste advertentie promootte een AI-gestuurde video editor genaamd Lisa AI en gebruikte een kunstmatige versie van Johanssons stem. Dit bericht het magazine Variety: https://variety.com/2023/digital/news/scarlett-johansson-legal-action-ai-app-ad-likeness-1235773489/

Volgens Variety bevatte de korte advertentie een fragment waarin Johansson op de set van de film Black Widow te zien was, maar schakelde daarna over op een nagemaakte stem die haar imiteerde. De advertentie eindigde met de disclaimer dat de afbeeldingen door Lisa AI geproduceerd waren en niets met Johansson te maken hadden. Johanssons vertegenwoordigers benadrukken dat zij nooit verbonden was aan de app en dat haar advocaat de kwestie juridisch aanpakt.
“We laten dit niet zomaar voorbijgaan. We zullen alle mogelijke juridische stappen ondernemen,” verklaarde haar advocaat. De ontwikkelaar heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar.
Met de opkomst van AI zien we vaker dat beroemdheden zonder instemming digitaal gekopieerd worden, zoals in gevallen waarbij plotseling muzikanten of acteurs als Tom Hanks ongewild figureren in advertenties.


Posted

in